fbpx

Makroni

Makron je slaven kot francoski kraljevi piškot, ki je sestavljen iz dveh beljakovih polovičk, na sredini pa je bogata krema različnih okusov. Izdelava le teh potrebuje posebno pozornost in znanje, saj potrebujemo zaradi posebnega postopka izdelave vsaj teden dni časa. Zaradi svoje zahtevnosti in časa ki ga namenimo, so še posebej cenjeni.

ZGODOVINA MAKRONOV

Izvorni recept makronov, ki so bili mnogo bolj preprosti enojni piškoti iz mandljev, beljaka in sladkorja ter brez dodatnih sestavin, naj bi s sabo prinesli kuharji Katarine Medičejske, potem ko se je poročila s francoskim kraljem Henrikom II. Leta 1533. Makroni so sčasoma postali priljubljeni v večjih francoskih mestih, še posebej v času francoske revolucije, ko sta se dve nuni zatekli v Nancy ter se pričeli preživljati s peko in prodajo makronov. Zasnova današnje oblike makronov je nastala v drugi polovici 19. stoletja v prestižni pariški slaščičarni in čajnem salonu Laduree, končni videz pa je oblikoval Pierre Desfontaines, s čimer je slaščičarna zaslovela.

ZA KAKŠNO PRILOŽNOST SI PRIVOŠČIMO MAKRONE?

Makroni so vsekakor nevsakdanji piškoti oziroma slaščica in si jih privoščimo le za posebne priložnosti. Prisotni so na skoraj vsaki poroki, saj so izredno elegantni in lepo dopolnijo dekoracijo na mizah. Rojstnodnevne zabave, posebni dogodki in baby showerji vsekakor vsebujejo to izjemno slaščico. Velikokrat jih uporabimo tudi kot dekoracijo na torti.

Dostava

Po predhodnem dogovoru vam nudimo dostavo vseh vrst tort in slaščic.

Poleg udobja po prejetju proizvodov na vašo lokacijo, vam zagotavljamo varnost in ustreznost prevoza. Vse torte in slaščice so ustrezno zaščitene in zapakirane v personalizirano embalažo, prav tako poskrbimo, da se ne prekini hladilna veriga v času dostave do prevzema. Kakovost surovin, strokovnost izdelave in primeren prevoz so recept za zadovoljstvo strank.