fbpx

O nama

Sva Maja in Jure in oba skrbiva za to, da so slaščice in torte izdelane ter dodelane z ljubeznijo, prav tako tudi dostavljene na vašo lokacijo – za dostavo je seveda odgovoren Jure, za vse ostalo pa oba.

​Maja je v  slaščičarstvu že kar nekaj let. Njeni začetki so se pričeli tako:

Vse se je začelo z vpisom v srednjo poklicno šolo za slaščičarstvo. Od prvega dne v šoli sem vedela, da si to želim početi vse življenje. V šoli sem pridobila veliko teoretičnega in tudi praktičnega znanja o slaščičarstvu. In tukaj se je moja karierna pot pričela. Sodelovala sem na različnih šolskih tekmovanjih in pridobila veliko priznanj in nagrad. Ena izmed nagrad je bila izobraževanje v Franciji, na mednarodni šoli za slaščičarstvo ENSP – Ecole Nationale Superieure de patisserie. Tam sem spoznala veliko novih tehnik v izdelovanju slaščic, katere tudi sedaj prakticiram. Po končani slaščičarski šoli sem nadaljevala šolanje za živilskega tehnika, in tako sem končala tudi Višjo strokovno šolo za Živilstvo in prehrano. Za diplomsko delo sem si izbrala naslov TORTE V DIETNI PREHRANI.

Poglobila sem se v naslednje vrste tort

Torte za diabetike

Torte za bolnike z laktozno intoleranco

Torte za bolnike s celiakijo

Torte brez jajc

Zato vam pripravim tudi zgoraj omenjene torte, s prilagojenimi sestavinami.

Z izdelovanjem tort sem začela že v srednji šoli in si do sedaj nabrala že veliko izkušenj. Po parih letih se mi je pridružil partner Jure, ki predvsem skrbi za marketing, fotografije, dostavo, ko pa je treba, se mi pridruži v pripravi in izdelovanju tort.